tirsdag 15. desember 2009

Sportsidioter er kanskje som andre idioter allikevel?

Arild Stavrum har en interessant vinkling på hva som er verdifull og høyverdig idrett og ikke. Jeg forsøker å legge godviljen til og lese ironi så godt jeg kan, men helt enkelt kan jeg ikke si det er - og hvis det er ironi - hva mener han egentlig med dette? Noen utvalgte gullkorn:

Om at det er for lite fotball på TV:

Norsk fotballs sesong får en dramatisk avslutning med cupfinale og kvalikkamper. Så er det rått og brutalt over. Vinteridrettene tar over. Greit nok at vi kan kose oss med Champions League og spansk-, engelsk-, italiensk- og tysk fotball, men vi må nesten lete det opp.

For lite fotball på TV? Nå har jeg hørt det også - han er i hvert fall ikke spesielt god til å lete.

Om ønsket prioritering:

Det burde også konkurreres om dekning på en fair måte. Prestasjoner burde dekkes i henhold til hvor mange som faktisk driver med idretten.

Hmmm - fotball er en lett tilgjengelig idrett som mange driver med, men det er vel ikke dermed sagt at det betyr at alle disse vil se på bare fotball hele tiden. Noen idretter er ikke masseidretter, men plukker opp enkelttalenter - det gjør ikke idrettsprestasjonen dårligere av den grunn (alle objektive målinger fra Olympiatoppen bekrefter det - Olav Tufte i "masseidretten" roing har feks skyhøyt O2-opptak). Det som fenger og som styrer TV-dekning er dramatugi og vinnerønsket, duellene, mulighetene og følelsene. Og anledningen for tilskueren til å drømme seg inn i situasjonen.

Håndball er på sitt beste tett, spennende og intenst. Det er det vi vil se - ikke hundrevis at intetsigende Bundesliga-kamper som ikke betyr noe for oss. Selv om det er bra fotball - da er det jo supert at Stavrum kan ha sine sære kanaler - men la disse kampene holde seg der. Da kan vi parkere Stavrum foran Canal+ - så kan han la være å bry seg med det han ikke vil se.

Om rangering av nivå/prestasjon mellom idretter:
Skjønt egentlig er det en større prestasjon å spille fast venstreback på
Hønefoss enn det meste du kan oppnå med snø under beina.
... eller kanskje Usain Bolt sin 100meter i OL kan sammenlignes med innbytterbenken til Lyn (eller Rosenborg, da - for å være snill)? Ikke så veldig mange som driver med friidrett heller.

Ingen kommentarer: