fredag 6. mars 2009

Vi har likestilling - bruk den!

Dette tror jeg er den eneste saken i verden der jeg er 100% enig med Märtha Louise. Det er likestilling i Norge, men vi (kvinner, altså) velger å ikke bruke den.

Fordi "vi" ikke velger å bruke de mulighetene vi har tjener "vi" mindre enn menn, er i deltidsstillinger, velger tradisjonelle yrker osv osv.

I Dagsavisen i dag har Nina Amble (AFI) en del interessante og riktige observasjoner, selv om konklusjonene hennes ikke henger helt sammen. En av de mest interessante:


Jeg og forskerkollegaer på AFI ser at likestillingen i familien under visse betingelser er kommet lenger enn i arbeidslivet. I tokarrierefamilien er arbeidet hjemme og ute likere fordelt. Og blant kvinnelige toppledere ser vi at partner er viktigste samtalepartner og heiagjeng, og han tar brorparten av arbeidet hjemme.

Altså kan vi ikke skylde på menn, beklagelig nok. Dersom vi ønsker, får vi støtte. Det viser også en spørrerunde i avisene i går der menn faktisk er overlykkelige for å få en større andel av permisjonen. De blir altså holdt ute. Av kvinner. Som i neste omgang klager over at de valgene de tar får konsekvenser for lønn og de generelle statisikkene som angir "likestillingsindikatorer".

Jenter: dere har mulighetene - grip dem! Ikke skyld på alle andre (staten, menn, arbeidsgiver...).

Ingen kommentarer: