fredag 26. september 2008

Respekt som rik? Kjør Toyota!

Johan Johannson holder en lav profil, kjører "bare" en Toyota, er mellomleder og er som folk flest. For en hedersbetegnelse! Kommentarene er over seg av begeistring - dette står det respekt av.

Hjelp! Igjen blir jeg matt av den ekstremt særnorske og selektive misunnelsen:

Lottomillionær? Bruk i vei penger på hva du vil!

Fotballmillionær? Det kunne like gjerne vært gutten i gata - la nå guttungene kose seg. At de får et oppblåst ego, blir late og ikke gidder å trene lenger slik at de blir dårligere fotballspillere - hva gjør vel det?

Nærlingslivsmillionær? Fy skam! Det går ikke an å oppføre seg som om du har oppnådd noe. Hva har du gjort for noe galt sier du? Opprettet arbeidsplasser der folk flest må slite for blodpenger slik at du skal bli rik? Det er forkastelig. Du påstår at du sørger du for skattepenger til statskassa? Tull - de pengene hadde sikker kommet uansett, dessuten havner de pengene bare i det store byråkratisluket allikevel slik at ingen får glede av dem. Dessuten er du sikkert nullskatteyter også. Så klapp igjen! Dersom du nå allikevel skulle lykkes må du i hvert fall jobbe på gølvet, kjøre en drittbil og ikke skryte av det. Det blir altfor mye av det gode. Du har i hvert fall ikke fortjent det.

Ingen kommentarer: